Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek, pokrój w kostkę i wytop w garnku. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez chwilę.
Żurek rozrób i rozprowadź w 1 I zimnej wody. Wlej do garnka z boczkiem, wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Odlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do garnka. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.
Kiełbasę jałowcową pokrój w plasterki, obsmaż na chrupiąco na suchej patelni. Przed podaniem ułóż na zupie plasterki kiełbasy, posyp groszkiem ptysiowym i listkami majeranku.